Ympäristöön ja työhön liittyvät riskit

Suomessa ympäristötekijät, kuten ilman epäpuhtaudet ovat tällä hetkellä vähäisiä syöpäriskiä ajatellen. Huoneilman radonin arvioidaan aiheuttavan noin 10 % suomalaisten keuhkosyövistä. Huoneilman radonpitoisuuden voi mitata ja tarvittaessa tehdä asunnon rakenteisiin korjauksia. Lisätietoja radonista ja sen mittaamisesta.

Haitalliset aineet, kuten kemikaalit, radon, asbesti ja radioaktiiviset materiaalit voivat lisätä riskiä sairastua syöpään. Näiden aineiden mittaamisesta löytyy tietoa Työterveyslaitoksen kotisivuilta.

« Takaisin

X Keskeytä ja palaa sivustolle

Tunne syöpäriskisi, tee testi.

Voit itse vaikuttaa syöpäriskiisi ja mahdollisen syövän varhaiseen toteamiseen. Tee testi, niin saat yksilöllistä tietoa syövästä ja sen riskeistä sekä neuvoja, joilla voit pienentää omaa syöpäriskiäsi.

Aloita testi
Taustatiedot

Taustatiedot

  • Taustatiedot
  • Nautintoaineet
  • Liikunta
  • Ravitsemus
  • Alttius
  • Tutkimukset

Jokin puuttuu...

Tarkista, että olet vastannut kaikkiin kysymyksiin.

 
 
 
 
 
 
Ladataan...

Testin yhteenveto

Valitsemalla yllä olevia symboleja saat vastauksiisi perustuen tietoa ja suosituksia. Ne pohjautuvat uusimpiin suomalaisiin ja kansainvälisiin hoito-, liikunta- ja ravitsemussuosituksiin sekä lääketieteellisiin tutkimusjulkaisuihin. Mikäli jokin asia jäi mietityttämään, voit lähettää meille kysymyksiä.

Jäikö jokin askarruttamaan mieltäsi?

Yhteystietosi on vastaanotettu.

Olemme sinuun yhteydessä pikimmiten.