Eturauhaseen liittyviä vaivoja on turha pohtia yksin

 

Eturauhasoireet ovat yhä useamman miehen, ja samalla myös heidän puolisoidensa harmina. Mies saattaa joutua öisinkin käymään tiheästi wc:ssa, kärsiä potenssiongelmista tai olla tietämätön sahaavan PSA-arvonsa kanssa. Mieltä voi painaa ajatukset onko kyseessä syöpä vai jokin muu, esimerkiksi hyvänlaatuinen liikakasvu. Jos suvussa on esiintynyt eturauhassyöpää, voi mieltä kaihertaa epäilys omasta riskistä sairastua.

Eturauhassyöpä on miesten yleisin syöpä

Eturauhassyöpä on Suomessa miesten yleisin syöpätauti ja siihen sairastuu vuosittain noin 4 700 miestä. Eturauhassyöpä on pääasiallisesti iäkkäiden, yli 70-vuotiaiden miesten tauti. Ilmaantuvuus suurenee 50 ikävuoden jälkeen.

Eturauhasen säännöllinen PSA-testaus on ainoa keino havaita yleensä oireettomana ilmenevä syöpä jo varhaisvaiheessaan. Docrateen asiantuntijat suosittelevat PSA-arvon vuosittaista mittauttamista PSA-testillä 50–75-vuotiaille. Lue lisää PSA-testauksesta (linkki: http://www.docrates.com/fi/syovan-hoito/eturauhassyopa/mita-psa-kertoo)

Docrates Eturauhassyöpäklinikan asiantuntijat auttavat

Docrates Eturauhassyöpäklinikan asiantuntijoiden puoleen voit kääntyä esimerkiksi seuraavissa kysymyksissä:

  • Haluat kartoittaa eturauhassyöpäriskisi (PSA-arvon mittaus, eturauhasen tunnustelu)
  • Mitä tarkoittaa kohonnut tai nouseva PSA-arvo
  • Mistä johtuvat virtsaamisoireet, kuten heikentynyt suihku, tihentynyt virtsaamistarve
  • Eturauhasen hyvänlaatuinen liikakasvu
  • Eturauhastulehduksen eli prostatiitin epäily
  • tai jos epäilet eturauhassyöpää.

Eturauhasvaivojen asiantuntijat paneutuvat juuri sinun tilanteeseesi. Et jää yksin, vaan saat korkealaatuista tietoa tilanteestasi ja konkreettisia suosituksia jatkosta. Yhdessä keskustellen voidaan selvittää mitkä hoitovaihtoehdoista olisivat parhaita juuri sinulle. Lue lisää